Bewonersinitiatief Maarsveld

Een dag om nooit te vergeten aan de Omloop!

Na circa 10 jaar geen buurtBBQ te hebben gehad ontstond in mei bij enkele buurtbewoners het spontane idee om dit weer nieuw leven in te blazen. Al snel kwamen er 5 enthousiaste buurtbewoners bij elkaar om te gaan sparren over de organisatie en uitvoering van dit evenement. Wat hebben we nodig, op hoeveel mensen rekenen we, hoe laag kunnen we de financiële drempel houden en wat willen op de dag zelf voor de volwassenen en kinderen?

Kosten zo laag mogelijk

Wij hebben geprobeerd om de kosten voor de buurtbewoners zo laag mogelijk te houden en ons in te spannen voor financiële bijdrages en/of sponsoring voor het evenement. Dit is gelukt door financiële bijdrages vanuit de wijkaanpak Maarsveld maakt het, de Wijkraad, Welstad en andere sponsoren.

Huis-aan-huis flyeren

In juli is er huis aan huis geflyerd om zo met persoonlijke benadering mensen enthousiast te maken. De organisatie had gehoopt op 30 tot 50 deelnemers maximaal maar deze getallen werden, tot onze grote verbazing, ruimschoots overtroffen met uiteindelijk 103 volwassenen en meer dan 20 kinderen!

BuurtBBQ

Op zaterdag 7 september was het dan zover! De BuurtBBQ kon beginnen met werkelijk schitterend weer. Aan de kleintjes is gedacht door de vele spelattributen, hun eigen ranja tapmachines, suikerspinnen en de marshmallows die ze zelf goudbruin (soms zwart) boven een vuurtje konden bereiden.

De kinderen hebben zich prima vermaakt en de volwassenen hadden tijd om met elkaar in gesprek te gaan over alles wat men bezig houdt. De stemming was opperbest en de BBQ verliep voortreffelijk en was om 21:00uur afgelopen. We hebben gezien dat de buren het goed naar hun zin hadden en er werd veel gelachen. De reacties waren goed! We hebben heel veel positieve reacties mogen ontvangen via de mail, mondeling en via Social Media. Ook hebben we veel buren gehoord die met andere buurtbewoners hebben gepraat waar ze voorheen nog nooit mee gesproken hadden. Dat was eigenlijk ons doel, samenhang creëren. Zorg voor elkaar, groet elkaar en weer lief voor elkaar.

Hieronder enkele reacties van deelnemers.

“Ten eerste wil ik de organisatie een enorm compliment geven.

Allemaal tot in de puntjes geregeld en zelf de stoelen afhaal service..👍🏽

Super gezellige BBQ gehad en zeker voor herhaling vatbaar.

Helemaal eens! Was echt top geregeld en het was heel gezellig! Leuk om kennis te maken met ‘nieuwe buren’!🤗”We kijken met grote voldoening terug op het evenement en wij willen iedereen die bijgedragen heeft bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en/of inzet bij deze zeer geslaagde BuurtBBQ.

Mariska, Martin, Jeroen, Martien en Harrie

Buurtgroep Omloop

Lijkt u dit ook een leuk idee met de straat of buurt? Neem dan contact op met buurtwerker Dennis. Hij is te bereiken via d.broekema@welstad.nl of 06 23 32 91 32

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de woonwijk Maarsveld?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets!