Inwoners van gemeente Stadskanaal blij met gratis hulp Klusbus en Energiecoach

In de gemeente Stadskanaal kunnen huishoudens gratis een adviesgesprek aanvragen met een Energiecoach. En er rijdt een Klusbus rondt die komt helpen bij het aanbrengen van energiebesparende middelen. Toch weet nog niet iedereen de Energiecoach en de Klusbus te vinden. Zonde, want deze gratis hulp kan maandelijks geld opleveren.

Elles Dost, bestuurder van woningcorporatie Lefier en Arjan Hermanides, projectleider van Jouwbespaarcoach.com belden aan bij bewoners.

Advies

“Het begint inderdaad met kleine, simpele maatregelen,” zegt Elles Dost. “Vorige winter hebben we duizenden huishoudens een pakket met energiebesparende middelen gegeven. Zoals een deurborstel, tochtstrips en radiatorfolie. Als huurders dat wilden hielpen we met monteren. Naast spullen geven we ook advies en kunnen huurders een gesprek aanvragen met een van onze eigen wooncoaches, die bijvoorbeeld ook adviseert over het huishoudboekje. Bovendien kunnen huurders nu de Klusbus en Energiecoaches van Jouwbespaarcoach.com inschakelen.”

Gratis

Arjan Hermanides beaamt dat. “We zien dat veel inwoners hulp kunnen gebruiken. Het op de juiste plaats en juiste wijze aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie lijkt simpel, maar kost vaak meer moeite dan gedacht. Dus daar helpt de Klusbus bij, die bovendien vol zit met led-lampen, anti-tochtspullen en andere middelen. En het mooie is: de hulp en de middelen zijn gratis. Je kunt er dus alleen maar beter van worden.”

Jouw Bespaarcoach

Bewoners van koop- en huurwoningen in de gemeente Stadskanaal en de omliggende Groninger gemeenten kunnen gratis hulp aanvragen via Jouwbespaarcoach.com, waar ze ook een afspraak kunnen maken voor een bezoek van de Klusbus.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de woonwijk Maarsveld?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets!